Spring til indhold
Arbejdspladsindretning
Sæt ergonomi på dagsordnen

Ergonomi handler om korrekte arbejdsstillinger som f.eks. siddestillinger, løftestillinger m.m., men også om ensidigt gentaget arbejde. Ved at sætte ergonomi på dagsordenen kan virksomheden mindske risiko for nedslidning og skader hos medarbejderne og samtidigt forbygge sygefravær.

Arbejdspladsindretning
Sæt ergonomi på dagsordnen

Ergonomi handler om korrekte arbejdsstillinger som f.eks. siddestillinger, løftestillinger m.m., men også om ensidigt gentaget arbejde. Ved at sætte ergonomi på dagsordenen kan virksomheden mindske risiko for nedslidning og skader hos medarbejderne og samtidigt forbygge sygefravær.

Ergonomisk arbejdspladsindretning |

- forebyg frem for at helbrede

Kan dine medarbejdere få det endnu bedre? Det er i dag nødvendigt for en moderne virksomhed at sætte medarbejdernes fysiske rammer på dagsordenen. Forskning viser, at optimale arbejdsforhold mindsker sygefraværet og øger indsatsen på arbejdspladsen,

Mange tror, ryg-gener typisk opstår ved en forkert bevægelse eller ved tunge løft. Meget peger dog på, at vi i dag ”sparer op” til problemerne ved dårlige / uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, gentagne ensartede bevægelser samt generel mangel på bevægelse / fysisk aktivitet i arbejdsdagen.

”Tidligere sled folk sig til deres ryg-gener – i dag sidder vi os til dem."

Trillium tilbyder rådgivning og vejledning, hvor vi fokuserer på arbejdsstillinger og fysisk velvære, så medarbejderne trives bedst muligt i deres job.

 

Inventar eller maskiner løser ikke problemet
Vi ser ofte at virksomheder investerer i dyrt kontorinventar eller maskiner, som desværre ikke bruges efter hensigten. Et nøje kendskab til sin egen krop er forudsætning for at kunne bruge hjælpemidlerne korrekt. Måske er dyrt inventar ikke nødvendigt, hvis den enkelte medarbejder bliver vejledt i, hvorledes han/hun undgår og forebygger belastninger af kroppen. Derfor er det hensigtsmæssigt at inddrage Trillium som konsulenter før anskaffelse af nyt inventar.

 

Vejledning på arbejdspladsen

Ergonomisk vejledning på arbejdspladsen går derfor ud på:

• At finde alternative arbejdsstillinger.
• Instruere i hensigtsmæssig brug og indstilling af arbejdsredskaber (borde og stole etc.)
• At gøre bevægelse mulig på og omkring arbejdspladsen samt integrere fysisk aktivitet i arbejdet.

 

Kontorbranchen

Inden for kontor- og kommunikations-branchen kan en ergonomisk gennemgang lette belastende arbejdsstillinger og computerarbejde.

Vi rådgiver ud fra det eksisterende møblement og inventar, og det er sjældent, at vi oplever, at inventaret er årsagen til gener hos medarbejderen.

For at kunne give en optimal, individuel rådgivning er vi nødt til at se medarbejderen i arbejde, tale med vedkommende og efterfølgende observere, at rådgivningen virker.

 

 

Andre brancher

Inden for andre brancher kan den ergonomiske vejledning fokuserer på tunge løft, træk og skub af tunge materialer, om ensidigt belastende arbejde samt om vibrationer i krop, hænder og arme. Det handler også om belastende arbejdsstillinger, arbejdsbevægelser og hårdt fysisk arbejde.

Alt dette kan føre til skader på kroppen, hvis dette udføres forkert, for ofte, for længe. Det kan bl.a. føre til udvikling af diskusprolaps, kredsløbsskader samt muskel- og sene lidelser i ryg, nakke, skuldre, arme og ben.

ØNSKER I MERE INFORMATION ?

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på ergonomisk arbejdspladsindretning til medarbejderne hos Jeres virksomhed.